۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۲۰:۰۲

معاون علوم يونسكو:

ثبت جهاني بافت تاريخي يزد ضروري است

ثبت جهاني بافت تاريخي يزد ضروري است

يزد - خبرگزاري مهر: معاون علوم سازمان بین المللی یونسکو، ثبت جهاني بافت تاريخي يزد به عنوان بافتي زنده و پويا را ضروري دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، گرتچن كالونچي در جلسه بررسي بافت تاريخي يزد و لزوم ثبت جهاني اين بافت بر وجود عناصر تاريخي و فرهنگي شاخص در اين شهر، وجود منابع طبيعي و سفره هاي زيرزميني را در حفظ اين بافت باارزش موثر دانست.

وي اظهار داشت: موضوع آب یكی از موضوعات مشترك ایران و یونسكو است كه قنات هاي استان با توجه به تعدد، قدمت و طولاني بودن، مهمترين گام را در جهت لزوم ثبت جهاني برداشته است.

كالونچي افزود : زماني كه از شكل گيري شهر يزد در كنار تمدن كاريزي صحبت به ميان مي آيد، عناصر شاخص  معماري، فرهنگي و طبيعي شكل گرفته و اين چنين پس از گذشت چند قرن، همچنان بافت تاريخي شهر يزد، به عنوان يكي از  با ارزش ترين بافت‌هاي تاريخي ايران محسوب مي شود.

پرونده ثبت جهاني بافت تاريخي يزد به زودي تكميل مي‌شود

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز در اين جلسه اظهار داشت: پرونده ثبت جهاني بافت تاريخي يزد هم اكنون در دست تكميل است و به زودي تكميل و تحويل يونسكو مي‌شود.

بهرام رضايي اظهار داشت: ثبت جهاني بافت تاريخي يزد شامل 150 هکتار فضاي کالبدي سالم اجتماعي زنده و پويا است.

وي افزود: بي‌ترديد آنچه ثبت جهاني بافت تاريخي يزد را بي‌نظير و منحصر به فرد خواهد کرد، پويايي و زنده بودن نظام و روحيه اجتماعي اين بخش و البته وسعت و گستردگي اين بافت است.

رضايي عنوان كرد: با توجه به ثبت ملي بافت تاريخي شهر يزد در سال 1384 و شناسايي بافت تاريخي در دو محور خاص فرهنگي و بافت با ارزش و تهيه طرح جامع حفاظت بافت تاريخي در سال 1391، مقدمات تكميل پرونده ثبت جهاني آن درحال انجام است.

قنات وابستگي غيرقابل انكاري با زندگي مردم كوير دارد

يكي از اساتيد برجسته دانشكده معماري دانشگاه يزد نيز در اين جلسه با برشمردن ارزش هاي تاريخي و فرهنگي بافت تاريخي شهر يزد، خصوصيات مردم كوير را وابستگي به قنات با توجه به محدود بودن سيستم آبرساني دانست و افزود: دو قنات با بهره مندي از آب سطحي به نامهاي "وقف آباد" و "دولت آباد" مهمترين نقش را در ساختار تشكيل نظام شهرسازي و معماري داشته اند و اين امر وابستگي مردم اين ديار به قنات را تاييد مي كند.

كاظم مندگاري بيان كرد: معماري كالبدي يزد بي تأثير از نظام آبرساني سنتي يا همان "قنات" نبوده است چرا كه علاوه بر عناصر وابسته به آب همچون آسياب، آب انبار، پاياب و... تشكيل محلات و ساختار شهري و معماري، وابسته به وجود آب بوده است.

کد خبر 2056042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha